Retroman!

U vraagt, hij heeft het antwoord.

Niemand weet meer van games dan Retroman. Jawel, ook meer dan jij. En hij staat 24 uur per dag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

 

Geen idee meer hoe die ene game heet? Retroman !
Al jaren op zoek iets voor je obscure console? Retroman !!
Zit je vast in dat ene level !? NINTENDOLIJN.nl 🙂

Viva Retroman !

Vondeling

Op een dag, in een tijd dat ForeGames zelf nog maar een klein hummeltje bedrijf was, waren Daniel en Dragan op weg naar de winkel in Tilburg om zoals altijd de winkel op tijd te openen.

Maar deze bewuste dag was anders als andere dagen, want wat zagen ze tot hun verbazing op de stoep voor de deur!?.. een baby wiegje met daarin een heel klein lief babytje. Hij lag daar heerlijk te slapen met zijn duimpje in zijn mond en was bedekt in een met watten gevuld dekentje. De mannen twijfelden geen moment en namen het kindje mee naar binnen om uit te zoeken wat er aan de hand was.

Nu uren onderzoek te hebben gepleegd kon niemand zeggen wie hij was, of waar hij vandaan kwam. En er kwam helemaal niemand om te melden dat ze een kindje kwijt waren. De ruimte binnen de winkel was beperkt waardoor ze genoodzaakt waren het kindje tijdelijk tussen de games in het magazijn te plaatsen. Tussen stapels Super Nintendo en Sega games heeft hij de eerste maanden van zijn leven door moeten brengen want tijdelijk was wel een heel ruim begrip. Dagen werden weken, weken werden maanden en jaren. Het mag dan ook geen toeval zijn dat hij eerder met een joypad in zijn handen te vinden was dan dat hij zijn eerste stapjes zette. En al die tijd durfden de ForeGamertjes er niet aan om het kindje een naam te geven, omdat ze zich beseften dat er zich waarschijnlijk ooit iemand zou melden om hem te claimen en op te halen. Maar er kwam uiteindelijk helemaal niemand voor hem…

Pubertijd

We besloten dat hij bij ons mocht blijven en lekker zijn gang mocht gaan in het magazijn achter in de winkel om naar hartelust te doen waar hij zin in had. Die kleine rakker bleek vaak hele dagen te gamen en niets anders te doen dan gamen. Die naam, die kwam er uiteindelijk. We hoefden er niet al te lang over na te denken en besloten hem Retroman te noemen. De eerste keer dat we deze naam hardop riepen keek hij op en zijn ogen begonnen te glunderen. Toen wisten we het zeker, Retroman is de enige en juiste naam voor de kleine rakker.

De pubertijd was voor Retroman niet zo makkelijk. Hij werd veel gepest door zijn masker, en omdat hij anderen niet met zijn problemen op wilde zadelen heeft hij dat altijd voor zichzelf gehouden. Zijn verdriet vergat hij als hij naar een andere wereld kon. Soms troffen we hem aan tijdens het spelen van zijn favoriete spel Mario World met een traantje onder zijn ogen.

Omdat hij veel in de virtuele wereld verbleef heeft hij zijn gaming skills tot het hoogste niveau weten te brengen, en is hij heel goed geworden in het spelen van games. Zo heeft hij de negativiteit om weten te zetten naar positiviteit.

Volwassen

Toen Retroman lichamelijk een volwassen status bereikte is hij professioneel gaan worstelen. Dat bracht een boterham op de tafel en het was een sport waar hij zijn energie in kwijt kon. Hij behaalde meerdere successen maar heeft hier nooit mee te koop gelopen. Buiten wat trofeeën die hij in de kast heeft staan, en zijn masker, kun je niet aan hem zien dat hij het zover geschopt heeft. Een waar bescheiden man die leeft voor het plezier.

Wie is hij?

Wie hij is, is niet belangrijk. Wat telt is dat Retroman ons meehelpt met het schrijven van artikelen, dat hij ons bijstaat met zijn kennis tijdens het omschrijven van producten, en dat we er altijd van hem op aan kunnen zodra we hem nodig hebben. Maar naast dat hij ons team intern versterkt is hij er ook voor jou. Heb je een serieuze vraag over retro games, stuur hem dan een berichtje via zijn Facebook pagina.

Retroman is er voor ons allemaal tot hij op een dag besluit de wereld verder te verkennen. Maar tot dan is hij er voor ons, en voor jou.

Make retro great again

Is een van zijn lijf spreuken. Voor hem, maar ook voor ons, is retro altijd al groot geweest. We zien dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in dit cult fenomeen.

ForeGames heeft systemen nooit laten vallen bij een ‘end of life’ status, en is deze tot de dag van vandaag blijven ondersteunen. Daardoor vind je bij ons een rijke geschiedenis aan producten die je vaak niet bij andere winkels ziet. Of hier en daar een verdwaald artikel, maar alles zo bij elkaar, van muziek CD’s tot WonderSwan producten, CD-i, Nintendo, Game & Watch, en noem maar op, is redelijk uniek.

Daarom zijn we blij met de input van Retroman, hij is van alle markten thuis. Hij heeft veel gespeeld, en kent veel, van games en producten van over de hele wereld.

Wist je dat: Ondanks dat Retroman niet in de spotlight wil staan, Nintendo al in een vrij vroeg stadium fan was van hem. Een baas van Nintendo zag hem worstelen tijdens een van zijn vele matches en was hier zo van onder de indruk dat hij besloot om van hem een geheim karakter te maken in Pro Wrestling voor NES. Ook al was de game ondertussen al een paar decennia oud, Nintendo besloot speciaal voor hem eenmalig een exclusieve versie te vervaardigen. Retroman werd hiervan op de hoogte gesteld middels een levensgroot canvas dat hem door Nintendo toegestuurd werd, met daarop een grote afbeelding van de aangepaste kaft, met daarbij!, de originele aangepaste game met aangepaste kaft en een speelbare Retroman. Het doek hangt tot de dag van vandaag met trots aan zijn muur, en de game veilig opgeborgen in zijn collectie.