Retro-bit Sega Controllers

Alsof Sega het grote nieuwe retro fenomeen is ‘that is about to happen’ kondigt na 8BitDo nu ook Retro-bit zijn Sega controller lijn aan. Een gave 6-button Mega Drive model ‘banaan’ controller, en een (heel eerlijk) nog gavere Sega Saturn 6-button Uber Fighter Pad Pro Deluxe Classic Edition.THE BEST! .. ,oke dat was misschien iets te veel van het goede, maar als we het over Sega’s klassieke Saturn controller moeten hebben slaan we lichtelijk door. We hebben daar echte goede herinneringen aan over gehouden, en het feit dat het design uit 1996 vandaag de dag nog steeds stand houdt zegt genoeg. Zonder toeters en (analoge) bellen is de Saturn controller (het mat zwarte model, niet die hoogglans eerste PAL modellen) de koning van het 2D speelveld. Nee, Nintendo’s Super Nintendo controller komt daar niet bij in de buurt, en nee, ook PayStation’s eerste controller zonder analoog sticks komt daar niet in de buurt. De enige controller die daar een klein beetje in de buurt komt is Sega’s 6-button Mega Drive controller, en die zit ook in deze nieuwe lijn producten.

Beide uitvoeringen zijn te bestellen met een originele stekker aansluiting, of met een USB aansluiting. Voor de mensen die graag op hun originele consoles spelen, en voor de mensen die hun retro games spelen op PC en Mac. Zowel de Sega Mega Drive uitvoering, als ook de Sega Saturn uitvoering is verkrijgbaar is zwart, of in een alternatieve kleur, blauw en ‘slate grey’. Hou je van eenvoud, dan ga je voor zwart. Wij vinden de ‘This is cool’ uitvoering van de Sega Saturn controller echt te gek. In een tijd dat de hele wereld waus ging over Sony’s nieuwe PlayStation spelcomputer, importeerden wij doodleuk tientallen “This is Cool’ Sega Saturn consoles vanuit Japan, en die waren allemaal in deze transparante uitvoering. Deze machines zijn in onze ogen vandaag de dag nog steeds cool, en het doet onze game hartjes dan ook goed om te zien dat er anno 2019 producten op de markt verschijnen die dit eren. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook door de kwaltiet. De door Retro-bit gebruikte componenten doen namelijk niet onder voor de originele componenten die destijds door Sega zijn gebruikt.

En dat in 2019. Zoek je een vervangende controller, of wil je ervaren hoe het zou zijn geweest om in 1995 een nieuwe Sega Mega Drive, of Saturn controller te unboxen en te ‘voelen’, dan kun je dat met deze selectie dankzij Retro-bit gewoon opnieuw beleven.

De controllers zijn medio april 2019 verkrijgbaar en vanaf nu voor te bestellen.