Retourbeleid

Niet tevreden met je aankoop ?

Binnen welke tijd kan ik iets terug sturen?

Je kunt elk artikel binnen een termijn van 14 dagen naar ons terug sturen mocht deze om wat voor reden dan ook niet bevallen. 

Hiervoor nemen we de volgende voorwaarden in acht. Nieuwe games worden alleen geleverd in seal en kunnen alleen geruild worden als deze in dezelfde staat naar ons retour komt. Dat wil zeggen dat de officiële sealing op het product moet zitten en de verpakking onbeschadigd is. Een volgende koper kan er dan van uit gaan dat er precies geleverd wordt wat er is besteld, zo behouden we voor iedereen de best mogelijke kwaliteit. 

We hanteren deze regel strikt omdat we naast nieuwe artikelen ook gebruikte artikelen verkopen. Nieuw en gebruikt zijn twee product groepen die gescheiden moeten blijven. Er zijn e.v.t. tussen oplossingen als er een nieuw artikel retour komt waar de seal van af is, of verbroken is, onze service afdeling kan hier meer duidelijkheid over geven. Retro games in het bijzonder moeten precies het zelfde retour komen als dat ze geleverd zijn. ForeGames let altijd voor 100% op echtheid van artikelen en staat hiervoor garant bij verkoop en dus ook bij retour name. We hanteren een solide ABC rating als het gaat om de staat van artikelen zodat je weet wat je kunt verwachten. A= nagenoeg perfect, B= netjes, C= werkend maar met uiterlijke tekortkomingen. Bij het retour nemen van B en C staat gebruikte artikelen is er geen vuiltje aan de lucht, dat gaat doorgaans altijd prima, deze worden uiteraard ook nagekeken maar niet zo ver dat er evt. afkeur kan ontstaan op ezelsoortjes enz. 

Nieuwe consoles en accessoires

Nieuwe consoles (spel systemen) en nieuwe accessoires kunnen alleen geruild worden in de originele verpakking met sealing. Consoles en accessoires waarvan de originele seal verbroken is, waarvan verwacht kan worden dat deze een tijd lang zijn gebruikt, kunnen niet als nieuw artikel terug worden genomen. Hiervoor zijn opties om tot een overeenkomst te komen waarbij een artikel door ons tegen A status gebruikt weer aan wordt geboden, dit zal tegen een licht lagere prijs zijn. Uiteraard moet een artikel dan binnen 14 dagen na aankomst bij ons aangeboden worden voor retour.  

Waar kan ik het heen sturen?

Zodra een retour goed is gekeurd kan het verzonden worden naar het volgende adres.

ForeGames retouren: Ronde Hil 7  4822 AJ  Breda

Hoe lang duur het voordat ik m’n geld terug krijg?

Vaak al direct, maar zeker binnen 14 dagen nadat de goederen bij ons binnen zijn zal het bedrag terug op de rekening staan, simpel als dat. 

Kan ik iets gratis terug sturen?

Jazeker, maar alleen na overleg met ForeGames en na goedkeuring voor retour van de desbetreffende artikelen. Het aankoop bedrag wordt na binnenkomst van de goederen binnen 14 dagen overgemaakt op rekening inclusief de gemaakte kosten voor het retour zenden van het artikel. Retour zenden aan ons graag enkel en alleen met een verzendbewijs (verzendnummer) zonder verzendbewijs kunnen we niet garanderen dat een retour zending bij ons binnen komt. 

Annuleren voor dat het verzonden is

ForeGames verzendt doorgaans de producten super snel, mocht het nog niet verzonden zijn annuleren we de bestelling direct en maken we het bedrag binnen een paar dagen aan je over, en als het met Paypal is betaald zelfs direct. Is de bestelling al de deur uit dan kun je de producten weigeren zodra deze aangeboden worden, zodra de spullen terug zijn wordt het totale bedrag volledig terug gestort. 

Waar moet je aan voldoen ?

Altijd alles goed verpakken

Zorg ervoor dat je alles zo goed mogelijk verpakt voordat je het pakker terug stuurt. Na aankomst controleren we de goederen en als alles zoals besproken terug is zetten de het vervolg traject in gang.

Wettelijke voorschriften

We respecteren het wettelijke herroepingsrecht. Binnen 14 dagen kan hetgeen dat besteld is terug gestuurd worden en het aankoop bedrag terug gestort. Dit recht kan gebruikt worden voor alle gebruikte artikelen, alle nieuwe artikelen die open in een doos zitten, en op alle gesealde artikelen die geseald retour komen. Een artikel dat anders terug komt dan geleverd valt hier buiten waarna we een tussen oplossing zullen zoeken. Sommige artikelen die ForeGames verkoopt zijn tientallen jaren oud en hebben een bepaalde waarde door een seal. Uitpakken, 14 dagen gebruiken, en terugsturen is een no no. Als een artikel in een andere staat, door het gebruik van de consument, weer in de verkoop geplaatst moeten dan vergoeden we de staat waar het op dat moment in terug komt. Een nieuwe PlayStation is seal komt terug als gebruikt status A, dan vergoeden we gebruikt status A.

Beetje streng?

We moeten wel een beetje streng als het aankomt op retouren. Sealed, nieuw, of gebruikt, het maakt wel degelijk een verschil. Het laatste wat we willen is jou een nieuwe PlayStation verkopen die al door 4 mensen is gebruikt. Zo gaat dat misschien bij andere winkels, maar wij vinden dat een nieuwe PlayStation 4 een nieuwe PlayStation 4 hoort te zijn. Omdat we werken met een ruim assortiment, met verschillende variaties, moeten we hier streng op letten bij retouren. Dat is uiteindelijk alleen maar in jouw voordeel.