Red Dead Redemption 2

26 oktober verkrijgbaar

Red Dead Redemption 2

Het verhaal

Goede wijn behoeft geen krans, en dat geld eigenlijk ook een beetje voor deze game. Red Dedemption hoeft niet vol in de spotlight om succesvol te zijn, want deze game gaat sales genereren als een malle. En toch willen we Red Dead Redemption even vol in de spotlight zetten.

Rockstar staat er niet om bekend dat ze heel veel games uitbrengen,  maar om de impact die bijna elke game heeft is enorm. De andere hit machine die Rockstar in zijn development fabriek heeft staan komt met een game die zijn weerga niet kent. Grand Theft Auto V is de vorige game die ongekende aantallen blijft verkopen, nu is het de tijd voor GTA V om de toorts over te dragen aan zijn grote broer.

Read Dead Redemption is min of meer Grand Theft Auto, maar dan meer ‘tough guy’. Ophangingen, overvallen, gun shoot outs, en meer zijn aan de orde van de dag.

Nadat een overval verschrikkelijk mis gaat in western stad Blackwater moeten Arthur Morgan en de ‘Van der Linde rennen voor hun leven. Met de beste agenten en bounty hunters op hun hielen moeten ze uit handen zien te blijven van de overheid en in leven te blijven. Ondertussen worden ze geforceerd om door te gaan met overvallen plegen en roven om te overleven. Op den duur wordt de druk zo groot dat de groep uit elkaar gerukt wordt en Arthur een keus moet maken tussen zijn eigen idealen en de loyaliteit voor de ‘gang’ die hem groot hebben gebracht.

Gameplay

Red Dead Redemption II is een actie game dat zich afspeelt in het wilde westen. Aan het einde van een tijdperk in de overgang naar de moderne wereld maak je deze roerige periode in ‘third-person’ mee en speel je single player verhaal stukken en multi-player online gedeelten. De wereld is groot en heeft nieuwe elementen aan de map toegevoegd t.o.v. de vorige Read Dead Redemption game. Zo kun je nu door het water met pijl en boog en kun je met twee pistolen tegelijk schieten. Het wild leven in de natuur heeft een flinke upgrade gehad en ook het jaag gedeelte.

De game focust heel erg op de keuzes van de speler in story en missie mode. Stuur je eerst je maten in een gevecht, of ga je eerst zelf? al deze keuzes hebben invloed op het verdere verloop van de game.

Interactie met zo goed als alle karakters in de game is mogelijk en op een veel gevarieerde manier dan in alle vorige Rockstar games. Je kunt een vriendelijk gesprek starten of meteen op de man af een vraag stel wat vijandiger over zal komen. Dat alles bepaald ook weer de verdere voortgang van de game. Heb je geld nodig, pak het dan af, en als de inwoner lastig dan zit er niets anders op dan hem of haar maar dood te schieten.

Het is natuurlijk toch maar een game 😉

Thuis op de mat op 26 oktober 2018

Gratis verzonden