Pokemon Sword & Shield Nintendo Switch

Tijdens een Pokémon Direct-presentatie heeft Tsunekazu Ishihara, president en CEO van The Pokémon Company, Pokémon Sword en Pokémon Shield aangekondigd, de nieuwste toevoegingen aan de hoofdreeks van RPG-videogames van Pokémon !

Ontwikkeld door Game Freak, zullen Pokémon Sword en Pokémon Shield eind 2019 exclusief op het Nintendo Switch-systeem verschijnen. De games Pokémon Sword en Pokémon Shield spelen zich af in de regio Galar.

Galar is een uitgestrekte regio met diverse omgevingen, van een idyllisch landschap, tot moderne steden, en dicht begroeide bossen, en rotsachtige, met sneeuw bedekte bergen. De mensen en de Pokémon die daar wonen, werken nauw samen om de industrieën in de regio te ontwikkelen. Spelers krijgen de mogelijkheid om verschillende ‘Gyms’ in de regio Galar te bezoeken in hun zoektocht om kampioen te worden. En ze zijn niet alleen omdat je een van de nieuw ontdekte Pokémon aan je zijde zult hebben.

“Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn de nieuwste spannende avonturen in de Pokémon-serie die drieëntwintig jaar geleden op deze dag begon,” aldus Dhr. Ishihara tijdens de bekendmaking op 27 februari 2019. “Sindsdien hebben trainers over de hele wereld nieuwe Pokémon ontdekt, geëvalueerd, en in epische gevechten geplaatst. We kijken ernaar uit deze reis voort te zetten door een verbluffende nieuwe regio in het Pokémon-universum aan te bieden om te verkennen wanneer de games later dit jaar op Nintendo Switch wordt gelanceerd. ” Het avontuur begint in Pokémon Sword en Pokémon Shield wanneer spelers een van de drie nieuwe Pokémon-Grookey, Scorbunny of Sobble kiezen. Grookey, een Grass-type Chimp Pokémon, is ondeugend en vol nieuwsgierigheid. Scheurend van energie, draait Scorbunny, een Pokémon van het type ‘vuur Pokémon’, altijd rond. De sluipende Sobble, een Water-type Water Lizard Pokémon, schiet aanvallen uit terwijl deze zichzelf in water verbergt.

Beide Pokemon games kun je vanaf nu in je wishlist plaatsen, en zodra de releasedatum en prijs bekend worden, kun je als je wilt al direct een reservering plaatsen. Meer nieuws over beide Pokemon games voor Switch volgt in de loop naar de release, je bent bij ons aan het juiste adres om er een te bemachtigen, de release data zijn vooralsnog onder voorbehoud.