ForeGames

Est. 1999

ForeGames is ontstaan in de jaren 90, in een tijd dat Replay Videogames in Nederland nog een van de grotere videogame ketens was, en gaming nog in de kinderschoenen stond. Replay verkocht vooral games die je overal vond van Bart Smit tot Free Recordshop, met een verschil dat Replay ook gebruikte games in en verkocht. Nadat een medewerker bij Replay inzag dat er binnen de videogames nog veel meer te doen was dan alleen het in en verkopen van Nederlandse videogames, trok hij de stoute schoenen aan en begon voor zichzelf. Een nieuw videogame tijdperk brak aan, ForeGames was een feit.

De eerste winkel van ForeGames was destijds gevestigd in de binnenstad van Tilburg. In no time werden er dozen met games vanuit Japan en Amerika geïmporteerd met daarin Sega en Nintendo producten die niet in Nederland uit kwamen. Een Japanse Dreamcast met Street Fighter 3rd Strike, of een Pokemon game voor de Game Boy die pas veel later in Nederland uit kwamen, als het gaaf was vond je het bij ForeGames. Nieuw, en gebruikt !

De jaren daarna heeft ForeGames zicht gevormd tot een bedrijf dat niet alleen groot was in het ‘niche product’, maar werden we ook steeds groter met het reguliere aanbod. Al snel gingen er bijna duizend exemplaren van een game als Grand Theft Auto San Andreas voor de PlayStation 2 over de toonbank, en combineer je dat met al die geïmporteerde items als Japanse Poke Centre Game Boy Advance consoles en nieuwe Amerikaanse Turbo Duo machines, dan kun je je voorstellen dat het ontzettend druk was, Het bedrijf groeide letterlijk uit zijn voegen.

Er werden competities gehouden in samenwerking met NiSuTe, interviews gegeven aan bekende online game sites en meer. In 2003 werden we opgetrommeld om samen met FAXX (een culturele instelling in Tilburg) een videogame tentoonstelling op te zetten genaamd Game-On wat ongekend gaaf was en uniek voor Nederland. Deze tentoonstelling vond plaats in het FAXX gebouw en was voor twee maanden een belevenis in Tilburg. Je kon er Saturn Bomberman spelen met 10 personen en Steel Battalion met de grote joystick. Dat we dit ook gewoon thuis deden laten we voor wat het is, heel Nederland kon er op deze manier ook kennis mee maken.

Je kunt zeggen dat ForeGames hip and happening was, en dat allemaal omdat er een iemand ergens in geloofde.

In 2009 is besloten om de groei van het bedrijf verder door te zetten en de opening van de tweede winkel in de binnenstad van Breda was een feit. Deze winkel had een oppervlakte van 165m2 waardoor Nederland meteen een videogame megastore rijker was. Er werden ook daar competities gehouden, was er een launch party met niemand minder dan DJ Hardwell voor het lanceren van de tweede webshop, en kon je er als van ouds terecht voor aparte en minder aparte items, zolang het maar met gaming te maken had.

Maar de afgelopen jaren is er veel veranderd. In de afgelopen 10 jaar zijn consumenten heel anders gaan winkelen en ons werd langzaam maar zeker duidelijk dat gamers net zo gemakkelijk een game online kochten i.p.v. naar de winkel te gaan. Dat is prima natuurlijk, maar op een gegeven moment is het runnen van een winkel niet meer rendabel en moeten we de focus gaan verleggen. Naar online, naar deze webshop die je nu bezoekt.

Een webshop waarbij je als gamer het gevoel hebt dat je in een warm bad terecht bent gekomen, en waar je begrepen wordt met je ‘rare vragen’. Je hoeft niet meer naar de stad, op je fiets te letten dat hij niet gejat wordt, en je geen hoge parkeer tarieven hoeft te betalen om de auto een uurtje neer te zetten. Geen regen, geen sneeuw, geen ‘tis veel te warm’, jawel we sommen meteen alles op wat er mis kan gaan als je een winkel hebt naast de webshop.

Punt. we richten ons vanaf nu volledig op e-commerce waarbij onze aandacht en inspanningen gaan naar de producten en naar de service voor jullie. De gamers. En dat doen we zoals altijd met liefde en plezier.

Online is de toekomst en online biedt het gemak. Hier is waar we de ‘beleving’ van ForeGames voort laten leven, met bestellingen die de volgende werkdag geleverd worden, waar je 24 maanden garantie krijgt op bijna alle gebruikte artikelen, en waar je, als iets je niet bevalt, je deze gemakkelijk terug kunt sturen. Daarnaast komen de meeste artikelen die we hebben op een beeldscherm nog beter tot zijn recht dan dat het ergens ondergeschoven ligt. Er worden dagelijks nieuwe artikelen aan het assortiment toegevoegd, en als we ergens tegenaan lopen waar we iets over willen vertellen, dan doen we dat in het Magazine gedeelte. Magazine is ter vervanging van het oude nieuws gedeelte en is meer een blog met verschillende onderdelen en filters, dan alleen een plat nieuws platform.

We hopen dat je ForeGames online zult ervaren met een stukje persoonlijke aandacht die je van ons gewend bent. Zijn er vragen dan kun je die ons gerust stellen, zolang het maar over videogames gaat. Wil je iets meer op de man af weten en gaat het over retro games vraag het dan direct via Whatsapp aan Retroman,

Veel plezier in ons nieuwe thuis,

Team FGms

Snelle levering

Voor 16:00 besteld is vaak de volgende dag binnen. Pre-orderen is spelen op de dag van release!

Games van toen tot nu

Niet alleen de nieuwste titels, maar ook obscure games en hardware van over de hele wereld. Van een rijk verleden tot een cutting edge heden.

Uitgespeeld ?

Wij betalen wel eerlijke prijzen voor inruil! Van een enkele game tot hele collecties. We komen graag een keer bij je langs.