Nintendo Direct 13 februari 2019

Met regelmaat laat Nintendo, middels een Nintendo Direct, aan de wereld zien en weten wat er speelt in kamp Nintendo. Wat kun je op korte, en op lange termijn verwachten, en wat zijn de nieuwtjes om je bol op hol te brengen. Er zijn nieuwe release aangekondigd, maar ook vorderingen op reeds bekende titels. Er zijn ook steeds meer aankondigingen die enkel via Nintendo eShop verkrijgbaar zullen zijn. Liefhebbers van fysieke releases zullen dat niet altijd waarderen, maar aan de andere kant bieden directe downloads weer gemak, ook al kost het je een extra geheugenkaartje. Maar weet dat je met een fysieke release altijd 100% in charge bent over je game en wat je ermee doet, en je hoeft nooit bang te zijn dat de servers plat gaan en je geen toegang meer hebt tot je eigen aankopen. Digitale downloads zijn een feit, maar we moeten in dit geval toch ook preken voor eigen parochie 🙂

Voor de laatste Nintendo Direct is er een game die wat ons betreft er het meeste uitspringt, en dat is die van The Legend of Zelda Links Awakening. Deze Game Boy release uit 1993 ziet er op Nintendo Switch prachtig uit, en als dit de artistieke richting is die Nintendo in is geslagen dan zijn we daar door zeer aangenaam verrast. Wind Waker was ‘bold’ met zijn cartoony graphics, maar deze ‘Mario RPG achtige’ gedenderde versie is oogbal strelend. 

The Legend of Zelda Links Awakening staat geplant voor release in 2019, waarbij onze ervaring ons zegt dat dit in de eerste week van december gaat vallen. Deze release datum is uiteraard onder voorbehoud.

De andere grote aankondiging is die van Super Mario Maker 2 voor Switch. Verwacht meer opties, meer trol mogelijkheden, en meer fun dan voorheen. Zo zien we dat de ‘slope’ gebruikt kan worden, zodat Mario van een helling af kan glijden en daarmee Koopa’s omver kegelt. Van 8-bit tot de laatste Mario game releases, alle grafische stijlen passeren de revue, en geven je de mogelijkheid om zelf creatief levels te maken. Deel deze online en zie hoe anderen jouw creatie meester zijn, of keihard falen op jouw ‘traps’.

De release voor Super Mario Maker 2 staat ‘gepint’ op 14 juni 2019 en is een ware opvolger van de Wii U en 3DS versies. Vooralsnog is er geen 3DS versie aangekondigd van Super Mario Maker 2

Fire Emblem: Three Houses is de derde grote aanstaande release, en naast dat er een definitieve release datum bekend is gemaakt, is er ook een speciale en gelimiteerde versie van Fire Emblem: Three Houses aangekondigd. Zodra er meer bekend wordt over de aantallen die we ontvangen zullen er aantallen voor pre-order opengesteld worden.

Fire Emblem: Three Houses, en de Limited Edition worden beide op 26 juli exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Het succes van Super Smash Bros. Ultimate dendert maar door, en Nintendo komt met een paar coole nieuwe Amiibo figurines op de proppen om de game nog meer ‘punch’ te geven. Simon Belmont is onze persoonlijke favoriet, maar ook Snake uit Metal Gear Solid, of Ash uit Pokemon zullen in de loop van 2019 beschikbaar zijn. De Amiibo zijn vanaf nu te reserveren en worden uitgeleverd zodra ze beschikbaar zijn. Zodra er meer bekend wordt over een definitieve release datum wordt je daarover door ons op de hoogte gehouden.

Als afsluiter nog enkele laatste nieuwe releases.

ASTRAL CHAIN voor Switch is een nieuwe aankondiging van maker Platinum games, bekend van o.a. Bayonetta.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order laat voor de eerste keer in tien jaar de MARVEL ULTIMATE ALLIANCE-serie terug keren met een actiegame voor vier spelers en een origineel verhaal… exclusief voor de Nintendo Switch! Stel je dreamteam samen en kies daarbij uit vele superhelden, waaronder de ultieme kosmische beschermer, Captain Marvel. Spelers kunnen de wereld samen met maximaal vier spelers** op tv, lokaal of online, redden.

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition: Klaar voor een avontuur vol memorabele personages, een meeslepend verhaal en klassieke RPG-gameplay? Deze verbeterde versie van de veelgeprezen game bevat dezelfde rijke content als het origineel, maar bevat meer verhalen over personages, de optie om gevechten versneld af te spelen, orkestbegeleiding tijdens gevechten en ontdekkingstochten en de mogelijkheid om tussen HD- en 16-bit-visuals te wisselen. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition wordt deze herfst uitgebracht voor de Nintendo Switch.

DRAGON QUEST BUILDERS 2: Deze game combineert RPG-gameplay met crafting-elementen. Spelers moeten materialen verzamelen om wapens, gebouwen en zelfs hele dorpen te bouwen. Met de hulp van de mysterieuze Malroth en andere dorpelingen ontdekken spelers grote eilanden, voltooien ze quests en vechten ze tegen monsters en eindbazen. Degenen die DRAGON QUEST BUILDERS op hun Nintendo Switch-systeem hebben, kunnen de Legendary Builder’s-outfit en de troon van de Dragonlord bouwen. DRAGON QUEST BUILDERS 2 wordt op 12 juli uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Bekijk hieronder de hele..

Nintendo Direct van 13 februari 2019