Kingdom Hearts III by Retroman

Kingdom Hearts III… het is eindelijk zo ver, Kingdom Hearts III is dan eindelijk op 29 januari 2019 verkrijgbaar. Tweeduizendnegentien, voluit geschreven omdat het zo onwerkelijk is. Als je in het begin van het Kingdom Hearts III project had gezegd dat de game ontwikkeld ging worden, en het release jaar over een eeuw was, had iedereen je recht in het gezicht uitgelachen. Een project kan ambitieus zijn, maar een eeuw ontwikkeltijd !!

Hoe kan het toch zo zijn dat een game als als Kingdom Hearts in de tijd van PlayStation 2, wel binnen een bepaalde tijd gerealiseerd kan worden, en vandaag de dag niet. Niet dat er verder niets te doen is hoor, genoeg games om je mee te vermaken, maar als je een game aankondigt, dat een aanzien heeft als Kingdom Hearts, en de game slaat 26 hele console generaties over, dan is het gevoel voor de release toch wel wat bekoeld, of gesproken in de prachtige woorden van ’s lands meester filosoof Nielson, ijskoud is.

Kingdom Hearts verdient namelijk al mijn, en al jullie aandacht. Dit is een van die games die een krasje zet in je ziel kan gaan zetten, eentje waardoor je altijd aan deze game herinnerd zult worden. Sterker nog, met de ontwikkeltijd die achter deze game zit, mag Kingdom Hearts III gewoon helemaal niet tegen vallen. Dat zou er nog eens bij moeten komen, de suspense van een paar jaar extra wachten, wat vele malen erger is dan het wachten op de onthulling van het nieuwe Songfestival nummer, en dan een game krijgen die tegen valt. Als Kingdom Hearts III geen goede game is eet ik mijn masker op zo zeker ben ik van een game die top scores gaat halen.

Maar goed, ik kijk er naar uit om de game te gaan spelen, en misschien gooi ik er nog wel een review tegenaan om mijn visie te delen. Moet wel ff kijken hoe ik daarvoor tijd kan vrijmaken, maar voor deze game moet dat maar. Die bevroren ijsklont die in mijn hart zit door het lange wachten opals Kingdom Hearts III smelt langzaam weg en veranderd in een warm en knus poeltje met warm water. Het warme gevoel voor de serie komt langzaam terug, en ik verwacht niets minder dan dat ik meegezogen ga worden met het beste dat gaming te bieden heeft. Een avontuur met de epische proporties van een Square Enix game, gecombineerd met de mooiste ‘make believe world out there’, Disney.

Ik ga de aarde waarschijnlijk tijdelijk verlaten, en als ik terug ben vertel ik waar ik geweest ben.

Groetjes,

Retroman