Gewoon omdat…

Just Cause 4

Aan de kant GTA want Just Cause is back in town. Ja, de GTA franchise gaat geen seconde slaap minder hebben van een game als Just Cause maar wij gamers worden geacht maar te wachten en te wachten op GTA 6, dat gaat hem niet worden. En Just Cause heeft in het verleden al meederde malen laten weten een aardig blaadje uit het GTA boekje gepikt te hebben en er een geheel eigen spin aan te geven.

‘Over the top actie knal GTA achtige game’

Zo zou je de game in een zin kunnen omschrijven. In Just Cause hoef je het allemaal niet zo nauw te nemen en kun je de gekste dingen doen. Dingen die je in het ‘echt’ no way zou kunnen doen, zoals op een straaljager staan en dan op een trein springen om daarna weer vrolijk verder te gaan met je missie. De actie is lekker overdreven.

De Apex-engine die Avalanche Studios tegenwoordig gebruikt voor alle games die in ontwikkeling zijn maakt in Just Cause 4 het grootste verschil met deel 3. De game wordt hiermee een stuk uitgebreider qua omgeving en gameplay detail. Overal waar je kijkt gebeurd wat, de wereld lijkt wel te draaien op een engine powered bij Red Bull. Zo is er wind die je kunt gebruiken met een wingsuit. De rivieren worden aangedreven door verbeterde physics, en extreem weer zoals tornado’s en bliksemstormen verschijnen dynamisch. Het diverse ecosysteem toont besneeuwde bergen en snikhete woestijnen, verwacht sneeuw- en zandstormen. Deze extreme omstandigheden kunnen gevaarlijk zijn, maar bieden ook een kans voor Rico om chaos te veroorzaken en vijanden door de lucht te laten vliegen.

Meet Gabriela Morales

Rico krijgt in Just Cause 4 stevige concurrentie van schoonheid Gabriela Morales. Is hij daar wel tegen opgewassen ?

Speel de game op release

Bestel je de game, dan begint jouw verhaal niet alleen op de dag van release!, je betaald ook nog eens geen verzendkosten. Niet goed ? je mag de game (ongeopend) gratis naar ons terug sturen voor een full refund. Dat is het pre-order voordeel van ForeGames.