Garantie voorwaarden

Standaard 24 maanden garantie op alle gebruikte producten!

Hoe lang is de garantie periode?

De garantie periode op nieuwe artikelen is 24 maanden. Voor garantie afhandeling op artikelen die vallen tussen de 12 en 24 maanden verwijzen naar de uitgever van een desbetreffend artikel. Sony, Microsoft, Nintendo, deze bedrijven zullen door de consument zelf benaderd moeten worden. 

De garantie periode op gebruikte artikelen is ook 24 maanden, of je nu een console, een game of een accessoire aanschaft, je kunt erop rekenen dat je iets geleverd krijgt dat solide is, en waar je op kunt vertrouwen. Gebruikte consoles zijn voorzien van een ForeGames seal die niet verwijderd mag worden. Voorwaarden voor deze garantie periode zijn:

  • Een artikel hoort normaal gebruikt te worden.
  • Een artikel moet in deze periode zoveel mogelijk stof vrij gehouden worden.
  • Er is een beperkte garantie van 6 maanden op bewegende delen, hieronder vallen CD drives, DVD drives en analoog sticks op controllers. Knoppen en buttons vallen hier niet onder, daar krijg je 24 maanden garantie op. 
Mijn bestelling is nooit aangekomen

Je krijgt van ons bij elke bestelling een verzendbewijs, houd er rekening mee dat het soms even kan duren voordat een verzend nummer actief is. Is een bestelling na een paar dagen (3 werkdagen) alsnog niet binnen, neem dan contact met ons op zodat we kunnen zien wat er aan de hand is zodat we het op kunnen lossen. Wat er ook gebeurd, we staan altijd klaar om alles naar tevredenheid op te lossen. 

Mijn bestelling is beschadigd tijdens vervoer

Neem contact met ons op maar maak eerst een foto van de verpakking direct na het constateren van de schade. Zodra de schade is erkent door de vervoerder zorgen we zo snel mogelijk voor een vervangend artikel en handelen de schade verder af met de vervoerder. 

Schade tijdens bezit

Welke schade valt onder de garantie?

Alles waar je zelf niets aan kunt doen. Dus als een artikel ineens uit zichzelf uit valt dan neem je contact met ons op. 

Wat wordt verstaan onder “normaal gebruik”

Een PlayStation 4 hoort niet in een park in de regen, een Nintendo Switch kan wel onder water maar hoort daar niet, en controllers kunnen niet tegen de harde structuur van een vloer of een muur als je er mee gooit. We verstaan onder normaal gebruik dat je een console aansluit, deze in een open ruimte gebruikt (geen gesloten warme kast) en dat er regelmatig een stofzuiger op gaat. Onderhoudt je je game spullen dan gaan ze een leven lang mee. 

M’n stick is slap, zijn daar natuurlijke middelen voor?

Daar willen we niet te .. diep op in gaan, maar ja, daar zijn middelen voor. Dit probleem zit hem vooral bij Nintendo 64 controllers, en daar zijn vervangende analoog sticks voor. Sterker nog, we bieden zelfs totaal gereviseerde Nintendo 64 controllers aan met verbeterde sticks. Binnen de garantie voorwaarden geldt dat er 6 maanden volledige garantie zit op alle analoge sticks geleverd bij alle gebruikte controllers. 

Aparte gebeurtenissen

Mijn controller doet het niet meer

Doet de controller het niet meer omdat je er je knieen mee verbouwd hebt? of doet de controller het niet meer .. omdat deze het ineens niet meer doet. Bij het eerste kunnen we je niet helpen, anger control is waar je naar op zoek moet. Maar heb je net de pech dat de controller het zomaar vanuit het niets het niet meer doet, neem dan contact met ons op voor een garantie verzoek. 

Onze hond heeft m’n spel als frisbee gebruikt

Go bello, maar helaas valt dit niet onder ons garantie beleid. Retour goederen worden minimaal onderzocht op val schade en honden kwijl. 

Zetfouten en prijsvoering

ForeGames behoudt zich het recht om bestellingen te annuleren waneer er sprake is van zetfouten of technische fouten. 

Ik heb m’n Japanse console in 220v gestoken

Ben je gek van imports, en weet je niet zeker of je wel of niet 220 volt kunt gebruiken, neem dan eerst contact met ons op voordat je jouw geliefde console een flinke optater geeft. De meeste Japanse en Amerikaanse systemen werken alleen op 110 volt waar je een stroom omvormer nodig hebt, maar soms werkt een import console ook direct op 220 volt. Bij een PlayStation 3 kun je bijvoorbeeld direct een 220 volt kabel gebruiken en direct in het Nederlandse stopcontact steken. In de PlayStation 3 zit een multi-volt unit dat vanzelf schakelt tussen 110 volt en 220 volt. Maar bijna alle andere import consoles werken alleen als je er een stroom omvormer tussen plaatst. 

M’n broertje heeft een tosti in m’n Saturn gebakken

We sturen Retro Man langs die zal een goed gesprek voeren met die kleine man.