Fallout 76

14 november 2018 verkrijgbaar

Fallout 76

Ervaar Fallout 76 met vrienden

Sinds de allereerste Fallout game zijn de post apocalyptische werelden bevolkt met karakters die het verhaal lijn ondersteunen, zogenaamde NPC’s. Verschillende delen van het spel hebben een eigen verhaal en thema, en zodoende ook een eigen bevolking. Daar kon je vrede mee stichten of je kon ervoor kiezen om ze overhoop te knallen en er met de buit vandoor te gaan. De werelden van Fallout waren bezaaid met allerlei vreemde figuren en als je bepaalde keuzes maakte had dat invloed op de rest van de game.

Fallout 76 is de eerste game waarbij dit anders is. Anders dan in alle vorige Fallout’s zijn werelden nu voorzien van echte spelers, mensen die net als jij er het beste van willen maken (of niet) en die waarschijnlijk op dezelfde loot uit zijn als jij. En dat er nu echte spelers in het spel zitten, en geen voorgeprogrammeerde karakters maakt wel degelijk een verschil. Zo zul je nog beter af moeten wegen welke beslissingen je maakt en zul je nauwer samen moeten werken met vrienden of digitale teamgenoten. Alleen door nauw samen te werken overleef je het als team als je tegenover een ander team komt te staan. Denk samen goed na over de stappen die je wilt maken zodat je missies af kunt ronden. Samen spel is een belangrijk aspect geworden in Fallout 76, maar er zijn meer verschillen te benoemen.

Fallout 4 Vs. Fallout 76

Fallout 76 is anders dan andere Fallout games. Maar wat zijn dan de verschillen tussen bijvoorbeeld Fallout 4 en de nieuwe Fallout 76 ?

Allereerst zullen er veel meer wezens aanwezig zijn, als in heel veel meer wezens. Van mega kikkers tot mens etende planten, om zo toch dat stukje leven in de brouwerij te houden mocht je in een game terecht komen waar het menselijke aspect het een beetje af laat weten.

Aangezien Fallout 76 afspeelt in West Virginia, worden er vele legendes uit die regio opgetrommeld. Blijkbaar is de streek rijk aan rare verhalen over monsters en wezens, dat dat de makers Bethesda wel goed van pas kwam. Je kunt de verhalen tenslotte zo overnemen en hoeft ze niet zelf te verzinnen. Dit is misschien ook wel een van de meest voor de hand liggende verschillen tussen Fallout 76 en Fallout 4. Let op de Mothman bijvoorbeeld, daar ga je veel van terug zien.

Verder zijn de radars weg. Er is gekozen voor een sneller gameplay systeem waarbij radars zijn deel meer van uitmaken. Nu de NPC’s weg zijn (virtuele karakters waar je mee communiceert) krijg je opdrachten die je uit moet voeren langs hele andere kanalen. Robots ? De map waarop je speelt is 4x groter. Fallout 4 had al een grote wereld waar je uren in kon ronddolen, Fallout 4 is nog een slag of VIER KEER GROTER! Dat wil niet zeggen dat de omgevingen daardoor leeg of verlaten zijn, nee, in Fallout 76 is er op het merendeel van de stukken heel veel te doen. Denk aan een uitgeholde bergtop, sompige moeraslanden, giftige velden en meer.

Fallout 4 stamt uit 2015 dus de engine waarop Fallout 76 draait is veel geavanceerder dan die van Fallout 4. Dat zie je terug in omgevingsdetails, belichting effecten en animaties van de vijanden. Omgevingen zijn ook niet meer zo plat als voorheen. Waar je in Fallout 3 en 4 nog te maken had met uitgestrekte vlakten heb je in Fallout 76 te maken met bergen en andere hoge items. Dit veranderd de gameplay aanzienlijk. Snipen ?  het kan nu, verstoppen ? Ja hoor, kijk maar omhoog, misschien kun je ergens op.

Voedsel recepten. Fallout 4 had zo’n 50 recepten die je kon maken, en die waren redelijk eenvoudig. Fallout 76 doet er een flink schepje bovenop. Vaultboy kokkie iemand ? Er zijn niet alleen meer recepten dan voorheen, er zijn ook veel meer kleding stukken die je kunt vinden. Je vind een militair pak eerder op een militaire basis enz. Hierdoor ontstaat er veel meer variatie in het uiterlijk van de inwoners, en kun je gevonden items gebruiken om een missie te klaren. Vind je een brandweer kazerne dan kun je ergens heen om .. jawel, een brand te blussen. Omdat de wereld zoveel groter is wordt die op deze manier weer wat kleiner gemaakt en behoud je focus.

En de belangrijkste verandering is het nummer. Van 4 naar 76, dat kan niemand ontgaan zijn.

14 november 2018 verkrijgbaar

Fallout 76 op de dag van release spelen en gratis thuis gestuurd krijgen ! Pre-orders worden altijd gratis en uiterlijk een dag voor release verstuurd. Zo mis je geen seconde van de actie.