Dreamcast love by Retroman

Dat de naam Nintendo vaak naar boven komt als je iemand vraagt wat zijn favoriete retro bedrijf ooit is mag geen wonder heten. Nintendo’s meest iconische systemen zijn NES en SNES, twee classics van goud. Maar stel je die zelfde vraag aan Retromannetje dan volgt er een ander antwoord. Sega Saturn en Dreamcast. En dat is niet omdat Nintendo niet goed genoeg is, maar meer omdat ik in mijn jonge jaren meer voor de spierballen systemen ging, en dan hing er eerder de naam Sega aan een console dan Nintendo.

Dreamcast is zo’n systeem dat ik na Sega Saturn direct uit Japan heb gehaald, maanden voordat deze in het westen verkrijgbaar was. Heb de groene Godzilla VMU voor besteld welke voor de release van Dreamcast al verkrijgbaar was. Kreeg ik dat ding binnen en dan kun je er verder heel weinig mee.. maar je had alvast iets, iets van die machtige en prachtig mooie Dreamcast, Sega’s antwoord op PlayStation die een brug sloeg tussen thuis gamen en arcade.

Ik zal het verhaal niet te sponzig maken maar Sega Dreamcast is naast Sega Saturn mijn favoriete console aller tijden en het doet me dan ook deugt dat ik dit stukje mocht schrijven want..

DREAMCAST LIVES ! 🙂

Jawel en hoe, om een of andere reden is Dreamcast bijna 20 jaar na dato nog steeds ‘alive and kicking’ en kent een fanatieke fan base die nog steeds behoorlijk actief is. Zo zijn er ontwikkelingen op het gebied van modificaties en zijn er games verkrijgbaar die door onafhankelijke developers en uitgevers gerealiseerd worden. Games die van de grond af opnieuw ontwikkeld worden, en games die nooit op Dreamcast uitgebracht hadden mogen worden en wel om verschillende reden. Licentie problemen, of een markt die te klein bevonden werd voor bepaalde titels, maar in retro perspectief zijn dit vandaag de dag titels die tijdloos zijn en meer en meer in trek zijn. Van side-scrolling beat ‘m ups en SMUP games met voertuigen, dit soort games zijn tijdloos en ik vind het gaaf dat Dreamcast de host mag zijn voor dit soort titels. Waarom Dreamcast ? Ik denk omdat Dreamcast een gemeenschap aan fanatieke gamers om zich heeft die dit sexy beest onder geen enkele voorwaarden los zal laten. Gamers die Sega nog warm in hun hart dragen en die graag nog een paar games aan hun riante verzameling games toe willen voegen.

Wat betreft het modden van Dreamcast, daar wil ik me in de toekomst meer in gaan storten. Met de Fore crew besproken en ik krijg de vrije hand om hier te verdiepen. Stillere ventilatoren ! vervangen van de GD-ROM drive voor een flashkaart en dat met een geprinte behuizing waardoor alles mooi weggewerkt wordt, het is allemaal mogelijk. Dreamcast kent vele mogelijkheden tot aan sluiten van de console op een TV of monitor, van eenvoudige composite audio video kabels, tot RGB, S-VHS en VGA aansluitingen. Elk met hun eigen voor en nadelen. Retroman gaat voor de best mogelijke aansluitingen en dan komt het gemak soms op de tweede plaats. Maar niet met het product dat ik onlangs aan het Dreamcast assortiment toe heb gevoegd en dat is de Gecko HDMI box van Beharbros. Deze geeft je de mogelijkheid om een console uit 1999 aan te sluiten op de huidige TV toestellen die een HDMI aansluiting hebben. Op bijna alle games krijg je dan de optie om het VGA beeld weer te geven en het enige omslachtige is dat je soms een schakelaartje om moet zetten om deze beste beeldoptie te krijgen. Lees er meer over bij het product hieronder.

Verwacht meer Dreamcast ‘new retro’ producten in de nabije toekomst, Retroman zit vooralsnog vastgeplakt in de kelder om het huidige Dreamcast assortiment bij te werken. Gaat nog wel een maandje overheen voordat alle data is omgezet naar de huidige webshop.

Groetjes,

Retroman

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.