DiRT Rally 2.0

Rally games komen en gaan, en de laatste tijd is er zeker geen tekort geweest aan rally games op de huidige generatie consoles. Maar als het gaat om Dirt, een serie van Codemasters, dan raak je bij ons een zwakke plek. Al sinds het PlayStation 1 tijdperk zijn we fan van de Codemasters Rally games (toen nog genoemd naar de legende Colin McRae), en volgen de serie op de voet. Na het overlijden van Colin McRae door een noodlottig helikopter ongeluk, werd de serie hernoemd naar DiRT en kwam stunt piloot Ken Block om de hoek kijken. De serie kreeg een hang naar ‘fun’ in plaats van naar realisme, en ook dat beviel ons goed met tientallen uren aan game tijd wegtikkend in de Ford Fiesta van Ken. Want probeer maar eens een rally wagen te besturen in een op simulatie gebaseerde game, niet te doen al heet je Max Verstappen

Bij het zien van de volgende trailer kregen we een glimlach op ons gezicht omdat het een stukje geschiedenis laat zien van de rally sport dat samen komt in een rally game. DiRT Rally 2.0. We hopen dat de game een mooie gameplay balans gaat vinden tussen de fun van de Ken Block games, en de simulatie aspecten die we de laatste jaren veel zagen. De trailer liet ons achter met water in de mond. Ja echt, we namen een slok SPA tijdens het kijken van deze trailer.

Aanschouw rally door de jaren met enkele iconische rally kanonnen van weleer !

The Alpine Renault A110 1600 S rallying through New Zealand represents the best of the 1960s, while the Ford Escort Mk II takes centre stage in Australia to showcase what the 1970s had to offer. The Audi Sport quattro S1 E2 racing through the tarmac streets of Spain epitomises the Group B power of the 1980s, and New England provides the perfect autumnal backdrop for Colin McRae’s SUBARU Impreza 1995.

De trailer toont ook de degradatie functie van DiRT Rally 2.0. Afbraak van de ondergronden gebeurd op een waarop oppervlakken evolueren in de loop van een rally-evenement.

‘Als je als eerste op weg gaat, zul je last hebben van veel los grind, wat betekent dat je moeite zult hebben om grip te krijgen – en dat maakt het moeilijk om een ​​soepele fase met een goede podium tijd in te zetten’, zegt Codemasters. ‘Rally consultant Jon Armstrong. ‘De optimale looptijd ligt waarschijnlijk rond de 5e – 10e plaats omdat je dat losse oppervlak wegveegt, maar het is niet te ruw dat het je auto er een nadeel van gaat ondervinden. Het zit hem in de details mensen.

Wordt je hier net zo enthousiast van als wij en kun je niet wachten om de wagens zelf de sporen te geven dan kun je de game nu reserveren. Gratis verzending (binnen Nederland) en spelen op de dag van release.