Echte SNES carts
op je SNES mini

Speel nu je hele collectie op je SNES mini

Echte SNES carts op je SNES mini

Classic 2 Magic Adaptor

 

Wat is de Classic 2 Magic adaptor?  Het is een adapter waarmee je Super Nintendo spellen kunt spelen op je SNES Mini console.

Dat klinkt goed, maar dan is het aansluiten natuurlijk een heel gedoe?  Nee, de Classic 2 Magic adapter sluit je aan doormiddel van een usb kabel naar SNES Mini, spel erin, aan zetten, spelen maar.

Is het zo simpel?,  Ja zo simpel is het, maar deze Classic 2 Magic kan meer.

De SNES Mini, oftewel Super Nintendo Mini, is in korte tijd ongekend populair geworden. Nintendo stapte in de markt, die we intern ‘new retro’ noemen, met een apparaat dat dat de 16-bit glorie uit de jaren 90 terug brengt naar de huiskamer. Voorzien van twee originele controllers en een hdmi audio/video output zodat deze op de huidige televisies zonder problemen aangesloten kan worden.

De unit is voorzien van 21 ingebouwde games die direct gekozen kunnen worden op te spelen. Er is zelfs een optie om het beeld te ‘verbeteren’ en je voortgang in een game op te slaan. Super Nintendo het retro systeem waar het meest van verkocht wordt, de Super Nintendo Mini uitbrengen in 2017 was een schot in de verkoop roos van Nintendo.

Maar.

Zoals zo vaak met dit soort dingen wil je al snel meer. Nu je de beschikking hebt over een apparaat dat 21 games speelt bekruipt je dat gevoel dat je na een tijdje spelen toch meer wilt. Dan kun je twee dingen doen. Of je koopt alsnog een originele Super Nintendo console en gaat met je nieuwe hobby en collectie aan de slag. Welcome to the club. Of je laat je originele SNES Mini modificeren en zet er meer rom games op om aan deze behoefte te voorzien. Daarvoor wordt de console gemodificeerd als, iets waar niet iedereen achter zal staan.

Maar wat nou als je de mogelijkheid hebt om originele games op de SNES Mini te spelen zonder te modificeren?

Maak kennis met de Classic 2 Magic Adapter. Deze adapter heeft een cartridge slot waar je elke bestaande Super Nintendo game op kunt spelen, of deze nu uit Amerika, Japan of Europa komt, je steekt hem in het cartridge slot, zet de console aan en het werkt. De Classic 2 Magic adapter sluit je eenvoudig aan via usb en klaar. Je hoeft geen verstand te hebben van downloads, bestanden, mappen of een Fat formatering en meer van dat soort fratsen, de ware console gamer speelt het liefst zijn games zonder gedoe.

 

Game erin, SNES Mini aan… en gaan.

Plug & Play

Zoals je kunt zien is het spelen van een Super Nintendo game cartridge so simpel als insteken en aanzetten.

Eenvoudige installatie

Maar is het dan niet heel lastig om de Classic 2 Magic te installeren?  Nee hoor, het is je nieuwe vriendje dat naast SNES Mini staat en that’s it. Een keer installeren duurt een paar minuutjes en je kunt meteen aan de slag met .. genieten.

En als je wilt kun je zelfs je games back-uppen via een externe usb drive. Lekker lui, dan hoef je je games niet meer uit de kast te halen en kun je achteroverleunend zo een andere game selecteren. Het is zelfs mogelijk om games van andere systemen te spelen op de Snes Mini, van Atari 2600 tot en met arcade, maar die features zijn voor de geavanceerde gebruiker ideaal. ForeGames is geen supporter van het spelen van illegale roms, deze feature hoort alleen gebruikt te worden als je in het bezit bent van een origineel exemplaar.

Geavanceerde opties

Ben je overtuigd dat je leven niet compleet is zonder deze adapter?

Bestel hem dan nu en je bent verzekerd van een exemplaar als een van de eerste in Europa. De uitrol staat gepland voor September 2018. Zo speel je binnenkort niet alleen de 21 ingebouwde games op SNES Mini, maar heb je in een keer toegang tot al die andere klassiekers via originele game cartridges. Coolnote: Die je uiteraard speelt via een origineel Nintendo systeem doormiddel van hdmi op je televisie.

Of je gaat aan de slag met de rom ondersteuning die de Classic 2 Magic biedt, wat jij wil.

Heb je nog geen Super Nintendo games of  SNES Mini console? Beide artikelen staan hieronder. Op de Super Nintendo games pagina kun je naar hartelust zoeken en zien of je favoriete game er bij staat.