Astro C40 TR Controller – PS4 | PC

High end controller voor PS4 & PC

Astro domineert al jaar en dag het high end segment binnen de game industrie met een headset lijn die voor ieder budget geschikt is. Door gebruik te maken van high end componenten is niet alleen de uitval minimaal ten opzichte van veel andere merken, maar is de kwaliteit voor de eindgebruiker maximaal. Of je nu de Astro A10 bekijkt, wat een ‘instap’ stereo headset is, of de Astro A50 die voorzien is van alle toeters en bellen, de hele lijk maakt min of meer gebruik van dezelfde componenten.

Fast forward naar de C40 TR Controller.

Astro heeft in het geheim ruim twee jaar lang gewerkt aan een controller voor PlayStation 4 en PC. Waar Microsoft al een paar jaar de ‘edge’ heeft als het gaat om kwalitatief hoogwaardige controllers, zijn PlayStation bezitters door Sony’s eigen ontwikkelteam in de kou blijven staan. Er zijn best veel alternatieve controllers voor de originele DualShock 4 Controller, maar er is altijd net wel een dingetje waardoor iets net niet een groot publiek aan zal spreken. Of de layout moet anders, of er ontbreekt de optie om extra ‘bumpers’ toe te voegen, of het is met kabel waar je liever draadloos speelt, of andersom, of de kwaliteit en duurzaamheid laat te wensen over. We gaan hier geen namen noemen, maar ons 25 jaar in dit vak heeft ons duidelijk laten zien welke merken vaak defect retour worden aangeboden en welke merken een stabiele levensduur hebben. Ja, alles kan kapot, en je hebt het voor een deel ook zelf in de hand, maar ben je zuinig op je spullen dan kunnen wij verzekeren dat Astro een van de degelijkste merken is in de industrie.

Met de Astro C40 TR haal je de meest maakbare, en meest flexibele controller ooit in huis. Met alle losse componenten die bijgeleverd worden heb je de keus om jouw game te spelen hoe jij wil, en elke stijl game. Of het nu gaat om een first person shooter, of een race game, met de Astro C40 TR stel je alles naar je eigen smaak in. Door je triggers in te korten kun je sneller schieten, door flippers in te stellen, kun je sneller schakelen, door langere thumb sticks te gebruiken, heb je meer controle, en door draadloos te spelen heb je meer vrijheid.

Er is zo veel te zeggen over de mogelijkheden van deze controller dat we daar een hele pagina mee kunnen vullen, maar om het overzichtelijk te houden zijn hier de meest belangrijke features samengevat.

  • Xbox Stijl | PlayStation stijl. Draai de analoog in de controller om zodat jouw voorkeur de basis vormt. 
  • Draadloos of met draad. Ultiem gemak, of 0 lag. 
  • Lange sticks, of kort. Meer controle waar ook weer een leercurve aan zit, of het gemak dat je gewent bent. 
  • Trigger stops. Het punt dat jouw wapen een kogel afvuurt wordt bereikt op de controller, en niet verder, zodat de volgende kogel er zo snel mogelijk weer aan komt. 
  • Flipper. Voor race games om te schakelen of voor je shooters om sneller granaten te kunnen gooien. Vindt je het niets, haal je het er af. 
  • Hoge kwaliteit componenten. Daar geniet iedereen van, speel met een analoog stick uit deze klasse en al het andere voelt als zand. 

Hieronder vind je het product. We begrijpen dat de prijs kan afschrikken, en dat het niet voor iedereen weggelegd zal zijn, maar de echte otaku, hardcore, best of the best zoekende gamer zal weten waar we het over hebben. Of je dit nu wilt gebruiken om in competities te spelen, of je zoekt iets om de ultieme game ervaring voor thuis op de bank mee te beleven, beter dan dit gaat het niet worden. Het spaarvarken heeft zich in ieder geval alvast verstopt.