Anthem

Anthem wordt wel eens in het hokje gestopt van shooters, en dan is de vergelijking met Destiny al vrij snel gemaakt. Maar deze vergelijking doet Anthem te kort. Destiny, je houd er van, of je geeft er helemaal niets om, maar Destiny is min of meer een ‘generieke’ shooter, maar dan met toeters en bellen. De belofte om het heelal door te reizen werd getunneld door ‘onzichtbare’ muren, en je hebt al snel het gevoel dat je elke keer door de zelfde stukken speelt. Je speelt gewoon een hele grote Halo game, dat krijg je met een game ontwikkeld door Bungie.

En daar is helemaal niets mis mee, is het niet dat de belofte van een open dynamische wereld niet waar werd gemaakt. Destiny is een mooie game als je er aan begint maar laat al snel zijn restricties zien. Of zijn het de limitaties van de techniek die we ervaren ? .. Nah, No man’s Sky laat zien dat het mogelijk is om je aan de belofte van een groot universum te houden, en ja, ook die game was niet perfect.

MAAR ! we hebben het over Anthem hier. De demo is voor iedereen vrij te spelen, en de game komt uit op 22 februari 2019. Een eerste indruk laat een prachtig gedetailleerde wereld zien, die vraagt om onderzocht te worden. En de BioWare trekjes zijn direct zichtbaar met marktjes en personen waar je mee kunt praten, missies van toebedeelt krijgt, of items kunt kopen en ruilen. Hier onderscheid Anthem zich meteen van de rest en laat zien dat de game veel dieper gaat qua gameplay, en meer richting Mass Effect gaat, de serie waar BioWare heel goed mee heeft gescoord onder gamers wereldwijd.

Anthem Freeplay

De wereld van anthem is er een waar je mond van open valt. Door de ongekende vrijheid kun je bijna overal komen en met overal bedoelen we overal. Duik in het water, boost door watervallen, en struin door de bossen, dat alleen is al een ervaring om mee te maken en zet Anthem apart van de rest. Deze grote open, vrije, wereld, gecombineerd met de beloofde diepgang, en verhaal gedreven gameplay maakt Anthem op zijn minst een van de meest unieke projecten van 2019. Wat je er van vindt, moet je zelf bepalen, wij hadden wat moeite om er gemakkelijk ‘in te komen’, maar dat komt omdat we het geduld er niet niet voor hebben genomen. Heb je dat geduld wel, dan is Anthem het proberen meer dan waard, al was het alleen al om als Iron Man door die watervallen te razen. E.A. FGms wishlist , Marvel actie game op basis van de Anthem engine a.u.b.

Maar laat onze mening vooral niet leidend zijn, wij zijn hier alleen maar om spelletjes te verkopen.

Release 22 maart, gratis verzonden, en op de dag van release in huis.